Fervens Berry
1.450Ft – 5.000Ft +ÁFA
Leírás
A S. cerevisiae rozéborok, friss, valamint közepes érlelésű vörösborok készítéséhez különösen alkalmas törzse.
Ennek az élesztőnek az aromaképe főleg erjedési aromákat mutat, és kedvező számára az erjedés nem siettetett lefolyása, ezért a legjobb eredmények – főleg a kezdeti szakaszban – szabályozott hőmérsékleten érhetők el.
A poliszacharidok részleges felszabadulása az erjedés során és a sejtfal elhanyagolhatóan alacsony megkötő képessége hozzájárul a Berry élesztővel készített borok jó színminőségéhez.
Ez az élesztő ajánlott friss fogyasztásra szánt vörösborokhoz is, melyekben kiemeli a gyümölcsös jelleget, megőrizve az illat és az íz frissességét.
Adagolás
Vörös- és rozébor erjesztés: 20 – 30 g/hl
Kiszerelés
500 g-os laminált vákuum tasakok 10 kg-os kartonokban.