Az Essezym flavor nagyon aktív pektinbontó enzim alapú készítmény, melyet jelentős glükozidáz aktivitás jellemez, fehér- és kékszőlő mustok kezelésére.
Az Essezym flavor-t a következő alkalmazási területekre fejlesztették ki:
Fehér mustokhoz: aroma kivonására hidegen történő héjon áztatáskor. Növelhető az aroma összetevők mennyisége az erjedés vége felé.
Vörös mustok: javul a színanyagok és a fajtára jellemző aromák kioldódása a kékszőlőkből a hidegen történő héjon áztatás során.
Fehér
mustok
1 – 4 g/hl
(fajtától függően)
Vörös
cefrék
2 – 6 g/hl
100 g-os tégely
500 g-os tégely
Granulált pektinbontó enzim
1 - 4 g/hl vagy q
0,5 kg
Folyékony pektinbontó enzim fehérszőlő feldolgozáshoz, flotációhoz
1 - 4 ml/hl
1 L
Folyékony pektinbontó enzim kékszőlő feldolgozáshoz, a színanyagok feltárására. Termovinifikációhoz is alkalmazható.
1 - ml/q
1 L
Folyékony pektinbontó enzim fehérszőlő feldogozáshoz.
1-4 ml/q
5 kg-os kanna