Élesztő kiválasztási segédlet

Élesztő Általános jellemzők Mihez ajánljuk?
Esoticoferm Elsősorban rozé és fehérborok készítése, a déligyümölcs- és citrus aromák kiemelésére Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Szürkebarát, Generósa, Otthonel, Muskotály, Tramini, Rosé borokhoz
Fervens Berry Könnyed, gyümölcsös, friss, üde vörös-és siller borok, vörösborosabb karakterű rozék készítéséhez Blauburger, Oportó, Kadarka, Zweigelt, Rosé, Pálinka
Fervens GNElsősorban illatos fajtákhoz ajánlott, de minden fajtánál szépen kiemeli a fajtajelleget.Irsai Olivér, Ezerfürtű, Juhfark, Veltelíni, Olaszrizling, Királyleányka, Rajnai Rizling, Szürkebarát, Muskotály, Csabagyönyge, Zenit,Cserszegi Fűszeres
Fervens MS08Fajtajelleges, korán megfelelőérettséget mutató, mediterrán típusú vörösborok készítéséhez. Megkezdi és kifejezetten elősegíti az almasavbomlást.Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zweigelt, Oportó
FruitfermRozé borok és pezsgők készítése. Rozére jellemző gyümölcsös illatok fokozott kiemelése. Siller borokhoz, gyöngyöző, habzó borokhoz.Rosé, Sauvignon Blanc, Chassellas, Furmint, Rizlingszilváni, Királyleányka
Rewine Áterjesztő élesztő, megoldás megakadt erjedés esetén
RoséfermA tipikusan magyar gyümölcsös, könnyed, trendi rozék ihlette újonnan szelektált élesztő Rosé borokhoz pl.: Kékfrankos, Pinot Noir
Vinoferm AromaA fajtára jellemző illatot és aromát kiemelőélesztő fehérborok erjesztéséhez.Bianka, Furmint, Juhfark, Karát, Ezerfürtű, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Rizlingszilváni, Zalagyönyge, Zenit, Miskotály, Ezerjó, Tramini, Hárslevelű, Sauvignon Blanc
Vinoferm Basic Bayanus Általános élesztő fehér-és vörösborok erjesztéséhez, újraerjesztéséhez és pezsgő erjesztéshez. Extrém körülmények között is jól dolgozik. Magas vagy alacsony hőfok, magas kénszint stb. Fehér -és Vörös bor, Pezsgő, Prosecco
Vinoferm Basic CerevisiaeÁltalános élesztő fehér-és vörösborok erjesztéséhez, újraerjesztéséhez és pezsgő erjesztéshez. Olcsó, de megbízható. Megtartja a fajtajelleget valamennyi szőlőfajtában.Fehér -és Vörös bor
Vinoferm Chardonnay Karakteres fehérborokhoz, elsősorban Chardonnay-hoz és pezsgő erjesztéshez. Alkalmas barrique hordóban végzett erjesztéshez is. Ellenálló az alkohollal szemben így ajánlott klasszikus- és tankpezsgők, habzóborok készítéséhez. Erjesztés újraindításához. Chardonnay, Furmint, Pezsgő
CriofermRozékhoz és alacsony hőmérsékleten végzett irányított erjesztéshez. Siller borokhoz.Zweigelt, Oportó, Néró, Rosé
Vinoferm Rouge Érlelésre szánt, karakteres vörösborokhoz.Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc
Vinoferm Variety Flavor Elsősorban illatos fehér fajtákhoz. Rizling típusú illatos borokhoz.Hárslevelű, Királyleányka, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Bianka, otthonel, Muskotály, Tramini
Whitec B15Irányított fehérbor- és pezsgő erjesztéshez, a fajtajelleg, illatok kiemelése. Jól tűri a magas alkoholtartalmat és a hideget. Furmint, Kövidinka, Chardonnay, Juhfark, Szürkebarát, Kéknyelű, Pezsgő