Bacco Hungária Kft.
Fehér és Társa Bt.   Font és Társa Bt.

Borászati segédanyagok

Vinovit

Leírás

 

 

 A Vinovit erjesztési aktiváló anyag, mely főként foszfor és nitrogén tartalmú anyagokból és B1 vitaminból áll, kifejlesztésének célja, hogy serkentse az élesztők növekedését és szaporodását, ami kedvez a gyors, szabályos lefolyású és teljes kierjedésnek.

A Vinovit a megfelelő vitamin- és mikroelem-pótláson túl helyreállítja az optimális ammónium eredetű nitrogén tartalmat derített, túlérett, vagy botrytisszal fertőzött mustokban.

Az erjedés lelassulása esetén a Vinovit alkalmazása megakadályozza annak leállását a cukrok teljes elfogyása előtt, még akkor is, ha a hőmérséklet alacsony.

A tiamin (B1 vitamin) részlegesen gátolja a többértékű alkoholok képződését, és kedvez az aromás alkoholok keletkezésének, ezzel javítja az borok érzékszervi tulajdonságait.

Ezen kívül a Vinovit különleges összetételénél fogva megakadályozza a kénhidrogén keletkezését. 

Adagolás

10 - 100 g/hl csak mustokhoz.
100 g/hl adag a maximális.

Kiszerelés

10 kg-os zsák

DB
Termékleírás: Vinovit

Dry-mix

Leírás

 

 A Dry-mix kiegyensúlyozott összetételű készítmény, melyet a musthoz adva az élesztők tevékenységéhez és az erjedés-leállás veszélyének, vagy a kénhidrogén keletkezésének elkerüléséhez szükséges, megfelelő tápanyag- és növekedési faktor ellátottságot biztosít. 

Adagolás

40 - 150 g/hl

Kiszerelés

1 kg-os laminált tasakok

DB
Termékleírás: Dry-mixTermékleírás: Dry-Mix Információs adatlap

Bioattivante

Leírás

 

 Komplex élesztő tápsó

Adagolás

20 - 60 g/hl

Kiszerelés

1 kg-os laminált tasak

DB
Termékleírás: Bioattivante