Vissza

Fervens MS08

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

Jó extrakt tartalmú vörösborok készítéséhez szelektált élesztő.

Az MS-08 különösen jó alkohol-tűrőképességű (15,5 tf%), alkalmazkodik a különféle erjesztési feltételekhez, például a magas hőmérséklethez, és jól kiemeli a fajtajelleget.

Az erjesztési feltételektől függően kissé bontja az almasavat, ez a jellemzője kedvez az almasav bontás gyorsabb elindításának, ahol az kívánatos.

AZ MS-08-al készített borok kellemesen lágyak, ugyanakkor gazdag íz összetételűek.

Az MS-08 ajánlott a Sangiovese, Montepulciano, Merlot, Cabernet, Kékfrankos, és általában a jól tárolható vörösborok készítéséhez.

A jobb erjesztési és minőségi eredmény érdekében ajánlatos az élesztők megfelelő nitrogén-ellátásáról gondoskodni az erjedés kezdetétől.

Adagolás

Vörös- és rozébor erjesztés: 20 – 30 g/hl

Kiszerelés

500 g-os laminált vákuum tasakok 10 kg-os kartonokban.

Termékleírás