Vissza

Fervens GN

Leírás

A GN törzset azon tulajdonsága alapján szelektálták, hogy képes a még megkötött állapotú elsődleges aromák (pl. terpének és norizoprének) felszabadítására, ezzel fokozza az egyes szőlőfajtákra jellemző aromák érzékelését.
A fajtajelleg kiemelése abban is megnyilvánul, hogy az utóíz tartósabb lesz, így kiegyensúlyozottabb lesz a borokban az íz és az illat összhatása. Ez az élesztő egyaránt alkalmas tehát fehér-, rozé-, valamint friss és egyéb vörösborok készítésére, különösen, ahol nagyon fontos a fajtára jellemző aromák hangsúlyozása: Muskotály (rózsa illat/zamat), Fűszeres tramini (rózsa és hárs), Rajnai rizling (fehér virágok, őszibarack, kajszi), Prosecco (alma és édesgyökér), Malvázia, Lambrusco (ibolya), stb.
A GN-ben megtalálható a killer faktor, így könnyen felülkerekedik a vad élesztőflórán. Ezen kívül igen jól tűri a kéndioxidot, nehéz körülmények között tehát más törzseknél gyorsabban képes elindítani az erjedést.

Adagolás

Vörös-, fehér és rozébor erjesztés: 20 – 30 g/hl
Pezsgő erjesztés: 20 – 40 g/hl

Kiszerelés

500 g-os laminált vákuum tasakok 10 kg-os kartonokban

Termékleírás