Vissza

Fervens Berry

Leírás

A S. cerevisiae rozéborok, friss, valamint közepes érlelésű vörösborok készítéséhez különösen alkalmas törzse.

Ennek az élesztőnek az aromaképe főleg erjedési aromákat mutat, és kedvező számára az erjedés nem siettetett lefolyása, ezért a legjobb eredmények - főleg a kezdeti szakaszban - szabályozott hőmérsékleten érhetők el.

A poliszacharidok részleges felszabadulása az erjedés során és a sejtfal elhanyagolhatóan alacsony megkötő képessége hozzájárul a Berry élesztővel készített borok jó színminőségéhez.

Ez az élesztő ajánlott friss fogyasztásra szánt vörösborokhoz is, melyekben kiemeli a gyümölcsös jelleget, megőrizve az illat és az íz frissességét.

Adagolás

Vörös- és rozébor erjesztés: 20 – 30 g/hl

Kiszerelés

500 g-os laminált vákuum tasakok 10 kg-os kartonokban.

Termékleírás